logo 2008

Dôležité oznamy

Víťazi hry HALUZ 2008

Víťazom tohtoročnej HALUZe sa stáva tím Ešte je priskoro na nárek v zložení Peťo Pierre Gaži, Mišo Bus Burger, Hanka Budáčová, Janka Mikušová a Miki Mikuš. Tento rok sa ich nedalo zastaviť: majú na konte jedno prvé, dve druhé, jedno štvrté miesto, a ešte aj úspešne prispeli k záchrane unesenej Ellie. Gratulujeme!

Tretie miesto nemáme, ale zato na druhom máme až dva tímy: vďaka vyhratému poslednému kolu sa tím Prvky sloučené v zložení Martina Hanžlová, Honza Novotný, Honza Pomikálek, David Macháček a Jakub šnEk Opršal
dotiahol na tím Drahoš fôrävär v zložení Michal Švagerka, Michal Kesely, Lýdia Godušová, Katarína Mižáková a Anna Godušová.

Hrdý titul Záchrancu Ellie (a celkové siedme miesto) získal tím Vlhká jáma v zložení Vláďa Kváča, Majda Mouralová, Honza Pipek, Kačka Bartošová a Pavel Pipek.
 
Záver

Tak a máme to za sebou. Zase sa poriadne vyspíme. Teda vlastne nie, teraz budeme aj my aj vy doháňať všetko, čo sme kvôli Haluzi odkladali na vedľajšiu koľaj. Dúfame, že sa vám páčilo, a urobíte nám radosť, ak nám o tom napíšete. A ak niekde občas niečo zaškrípalo a máte pocit, že o tom ešte nevieme, môžete napísať tiež.

Tohtoročnú Haluz majú na svedomí hlavne dvaja ľudia: Mišo 'mišof' Forišek a Monika Steinová, ktorí nad ňou strávili nespočítateľné hodiny a zaslúžia si za to obdiv, uznanie a v prípade skôr menovaného pozvanie na pivo :)

K tomu, aby ste aj tohto roku mali Haluz, prispeli Danka Forišeková ako hlavný a výborný betatester, Zirland ako Kája na xchate, Korinka Krchniaková ako dvorný človek-čo-vie-kresliť, Ellie Velinská zapožičaním mena :), kreslením časti detského kútika a nahovorením videa o únose, JanoS Senko jeho natočením, niekoľkými šiframi a zachraňovaním v pár kritických situáciách, a potom ešte pár dobrými nápadmi Julka Lipková, Janka Lachová a Evička 'Fathin' Steinová. Tak, snáď som nikoho nezabudol.

Pekné Vianoce vám všetkým, a niekedy v novej sezóne dovidenia!
 
(pozri oznamy zverejnené počas súťaže)
2008-12-12 23:55
Je nám ľúto, ale z dôvodu drobných technických problémov posúvame zverejnenie posledných úloh do Nočnej šichty o 15 minút.
2008-12-12 00:15
Rozhodli sme sa k úlohe "sipky" pridať text "Riešenie nezačína písmenom B." a doteraz odovzdané pokusy začínajúce písmenom B zrušiť.
2008-12-11 16:15
Z pravidiel Nočnej šichty vypadla veta o zlých pokusoch:
V priebehu ľubovoľných 4*60 = 240 minút môžete mať nanajvýš 3 zlé pokusy na vyriešenie každej z úloh.
2008-12-11 14:40
Slnko sa blíži k západu a posledné kolo Haluze sa blíži k vám. Čaká vás nočná šifrovačka v duchu klasických terénnych hier, len tentokrát v teple domova. Prinesie vám pár chuťoviek pre skutočných fajnšmekrov, a hlavne rozhodne o výsledku. Uvidíme krutý boj o celkové víťazstvo medzi Tykadlami a Ešte je priskoro na nárek? Na "medailu" ešte môžu pomýšľať mnohí -- po dve umiestnenia v top ten momentálne majú Drahoš fôrävär, Adventisté sedmého prosince, Mozno treba este jeden, Vlhká jáma, Prvky sloučené aj Ororok Orebuh. A samozrejme ešte veľa tímov môže na poslednú chvíľu zamiešať karty, ak prelomí mapu v dlhodobej časti. Čaká nás v najbližších dňoch dráma ako z pera majstra Williama!
2008-12-11 02:30
Škandál! Hrôza! Ukázalo sa, že Ellie sa na nás nevykašľala -- ale bola unesená zákerným tímom Zbaštených mrkvičiek. Ďakujeme všetkým tímom, ktoré svojou snahou prispeli k jej vyslobodeniu. Medzi zadaniami úloh nájdete našu rekonštrukciu udalostí posledných dní a takisto diskusiu k nej, kde sa môžete podeliť so svojimi dojmami z pátrania.
Zbaštené mrkvičky boli samozrejme odstránené z poradia všetkých kôl a body v celkovom poradí boli patrične prepočítané.
2008-12-09 12:00
Sto rokov. Áno, vážení priatelia. Dnes je to presne sto rokov od chvíle, kedy tesne po poludní z nádraží Františka Josefa I. vyrazila na sever slávna polárna výprava vedená Čechom Karlem Němcem. Nájdime si teda každý svoj míč proti trudnomyslnosti, nachystajme komické převleky a s láskou spomínajme na tohto velikána našich dejín.
P.S.: V tomto texte nehľadajte šifru :-)
2008-12-08 10:00
Do poslednej chvíle sme dúfali, že tento oznam nebudeme musieť použiť. Ellie sa zachovala vrcholne nezodpovedne. Stále sľubovala, že šifry dodá, no keď prišlo na lámanie chleba, nestalo sa tak. Korunu všetkému nasadila včera, kedy nám namiesto šifier poslala toto video. Vrchol drzosti. Týmto sa jej verejne zriekame a v živote už o nej nechceme ani počuť.

Vám, milí účastníci, sa ospravedlňujeme, ale Tajné kolo od Ellie sme zo zjavných dôvodov nútení zrušiť. (Záverečné poradie sa bude robiť podľa troch najlepších výsledkov zo zvyšných štyroch kôl.)

Úlohy na nočnú šichtu sú už pripravené a ubezpečujeme vás, že tá prebehne podľa pôvodného plánu.
2008-12-07 REŤAZOVÉ KOLO
V zadaní úlohy 8 bola drobná chybička niekde vľavo dole. Už je fuč. Refreshnite si prosím zadanie.
UPDATE: Farbičky sú svine. Druhý malý bug odhalený a opravený, tentokrát v okolí písmen G, H. Sme sorry.
2008-12-06 20:50
V ľavom menu pribudol presný čas podľa nášho webservera.
2008-12-06 18:15
Od 21:00 sa mierne zmení zadanie úlohy mapa v dlhodobom kole.
2008-12-03 22:35
Na aspoň jednu úlohu reťazového kola budete potrebovať browser, ktorý dokáže zobraziť Javovské applety. Ak si nie ste istí, či to ten váš dokáže, navštívte napríklad túto stránku, kde by ste mali vidieť jednoduchý applet na piškvorky 3×3.
2008-12-03 17:40
Môžete si stiahnuť knižku s inštrukciami pre puzzle kolo. Ak niečo nie je jasné, pýtajte sa :-)
2008-12-03 16:50
Po návrhu od tímu Biotop oznamujeme, že ak nik iný do stanoveného limitu (táto sobota o 21:00) nevyrieši úlohu mapa, tak k tejto úlohe bude zverejnená nápoveda.
2008-12-02 17:30
Upozorňujeme, že pri puzzle kole sa vám bude veľmi hodiť tlačiareň (stačí obyčajná čiernobiela). Na papieri sa logické úlohy riešia výrazne lepšie ako na obrazovke, ak teda nemáte TabletPC alebo podobnú vymoženosť.
Takisto sa vám môžu hodiť aspoň jedny nožnice.
A nezabudnite, že už zajtra si budete môcť stiahnuť knižku s inštrukciami k väčšine úloh, ktoré vás budú čakať. (To, že nie ku všetkým, je úmyselné.)
2008-12-01 21:05
Začalo sa prvé (dlhodobé) kolo tohtoročnej Haluze. Ak ste sem zavítali až teraz, nezúfajte – ešte stále si môžete registrovať tím a pokojne vyhrať toto kolo, alebo aj celú hru.

Upozorňujeme ešte na nasledujúce doplnenie pravidiel dlhodobého kola:
Jediný možný prípad, kedy zverejníme nápovedu, bude, ak niektorú úlohu za prvých 5*24 hodín nevyrieši vôbec nik. K takejto úlohe následne zverejníme jednu vetu, ktorá vám môže a nemusí pomôcť úlohu vyriešiť.
2008-11-18 20:45
Vitaj na stránkach šifrovacej hry Haluz 2008!

Zožeň si pár kamarátov, registruj si tím, onedlho to celé začne. Presnejšie, 28. novembra zverejníme zadania Rozcvičky. Od 1. do 13. decembra budú prebiehať súťažné kolá. Podrobnejšie sa o nich dozvieš v pravidlách.

Že netušíš, o čo ide? V odkazoch vľavo dole nájdeš linky na predchádzajúce ročníky našej hry. Pozri si napríklad zadanie jednej úlohy z minulého roka a jej riešenie.